World Vision

Sinds eind 2003 sponsoren wij via World Vision Rahul Awale Kumar. Rahul is geboren in 1995 en woont met zijn ouders op het platteland in West-India (zie kaartje). Rahul en zijn ouders zijn erg arm. Ze wonen in een hut met één kamer die te klein is voor de familie. Zijn vader heeft werk, maar verdient zo weinig, dat het onmogelijk is om daarvan zijn gezin te onderhouden. Sponsoring is een belangrijke structurele bijdrage om Rahul en zijn familie te helpen.

Doordat wij Rahul sponsoren kan hij samen met zijn twee zussen naar school, is er voldoende eten en is er geld gekomen om bedden voor hun allen te kopen.

Christen zijn betekent voor ons niet alleen het geloof en het evangelie in woord en zang uit te dragen, maar ook in daden. Sponsoring van Rahul is voor ons een druppel in de oceaan, maar voor Rahul en hun gezin de start van een betere toekomst. Onze leden dragen allen op vrijwillige basis bij aan het onderhouden van dit gezin en we doen dat allemaal graag!


World Vision

World Vision is een christelijke organisatie die opkomt voor arme kinderen. Echte kansen voor kinderen en hun leefomgeving, daar gaan ze voor! Zij willen hun leven structureel verbeteren en werken aan een veilige en rechtvaardige omgeving. Ze helpen iedereen; geloof, ras of overtuiging maakt daarbij niet uit.

Visie
De visie van World Vision:
“Onze visie voor ieder kind: een leven dat tot volle bloei kan komen.
Ons gebed voor ieder hart: de wil om dit te realiseren.”

World Vision vindt dat ontwikkelingssamenwerking méér is dan alleen het opzetten van goede en duurzame ontwikkelingsprogramma’s. Daarom kiezen ze ervoor niet alleen praktisch te werken zoals aan schoon water, onderwijs en voedsel, maar ook aan de onrechtvaardige verhoudingen in de wereld.

Organisatie

World Vision werkt in 97 landen, in Nederland vanuit Amersfoort. Samen met partners van World Vison wereldwijd maken ze het verschil in het leven van meer dan drie miljoen gesponsorde kinderen en mensen in hun omgeving. In totaal bereiken ze met hun werk honderd miljoen mensen.

Bekende Nederlandse ambassadeurs zijn Kees Kraayenoord en the Choir Company. Maar ook Ron Kenoly, Steven Curtis Chapman en Third Day zijn bekende artiesten die het goede werk van World Vision uitdragen.

Meer informatie: www.worldvision.nl