Kerst in Oud Kampen

Jaarlijks wordt in het weekend voor kerst in de binnenstad van Kampen het open lucht theaterfestival “Kerst in Oud Kampen” gevierd, georganiseerd door jeugdtheater Ventura. De hele binnenstad is dan omgetoverd tot een schilderachtig oud tafereel uit de tijd van de verhalen van Charles Dickens.

Op een heel aantal podia maar ook door de stad heen worden allerlei voorstellingen gehouden die de oude sfeer benadrukken. Op de zaterdag en zondag trekt dit feest tussen 16:00 en 22:00 uur gemiddeld zo’n 90.000 bezoekers uit heel het land!

Joyful Sound

Ons koor doet elk jaar mee aan dit prachtige gebeuren en verzorgt een compleet podium / gedeelte van de route. Dat betekent dat we zorgen voor afwisselende acts op het gedeelte waar we zelf ook optreden, maar ook de aankleding van het gedeelte en de ruimte daar omheen. Voor de organisatie erg makkelijk, omdat we vrijwel alles zelf regelen en organiseren, tot grote tevredenheid. Elk jaar wordt een podiumplaats toegewezen en Joyful Sound maakt er, afhankelijk van de plek in de stad, een buitengewoon sfeervolle plek van, waar men lekker kan luisteren, maar ook rustig voorbij kan lopen. Ons doel is de kerstmuziek met boodschap aan iedereen te laten horen. Stel je eens voor: 90.000 mensen die in twee dagen de fantastische boodschap meekrijgen!

Voor meer informatie, kijk op www.kerstinoudkampen.nl of www.venturakampen.nl