Woensdag 26 januari

Na heeeeeeel veel weken nu weer een repetitie met mededelingen.

 

  • Met deze avond tot aan het concert hebben we nog 17 repetities. Afgelopen 2 jaar deden we alleen maar herhalen en herhalen. Er waren opmerkingen vanuit het koor dat dat wel saai zou worden als we dat zouden blijven doen, dus is er een planning gemaakt voor de komende periode. We hebben het volste vertrouwen en vast geloof dat het concert er komt. Hoe en wat geen idee. JG is er klaar mee en wij als koor hoogstwaarschijnlijk ook en daarom uitstellen van het concert heeft geen zin.  I walk by faith zit er nu in en volgende week gaan we beginnen met nieuwe nummer God is Good. Met dit lied zullen we waarschijnlijk zo’n 7 repetities nodig hebben. Dit nummer is namelijk wat pittiger maar wel leuk. In de voorjaarsvakantie zal de soloauditie zijn voor I love you Lord. Om met het koor verder in te studeren zullen we 2 of misschien 3 repetities nodig hebben en dan zit dit nieuwe nummer er ook in. Dan hebben we voor de meivakantie nog 1 reserve avond over. Na de meivakantie hebben we nog 5x voor het concert. De 1e zingen we de liedjes voor de pauze, hoe zit het met de koffertjes. hoe gaan we staan enz. De 2e avond doen we die liedjes na de pauze. De 3e, 4e en 5e keer zingen we het hele concert en deze avond zal langer duren. De ledwall van 5×3 staat achter ons en om te kunnen zien wat daarop geprojecteerd wordt zal JG dat op een beamer laten zien. Ook de maquette wordt weer neergezet zodat je kunt zien hoe we gaan staan enzo. Maar er is 1 onzekere factor. En dat zijn de maatregelen. Wanneer mogen we weer schouder aan schouder staan. Eerst zullen we oefenen met weer dichter bij elkaar gaan staan. Want op podium zal heel onwennig aanvoelen. Je zult mensen in je nek voelen hijgen. Voorheen was dat nooit een probleem en bij verkoudheid kwam je gewoon naar koor. Nu anno 2022 is dat wel anders geworden. En we hopen dat het coronabewijs er weer af gaat zodat de koorleden die nu thuis koor volgen ook gewoon weer mogen komen. Als dat dan zover is en we weer schouder aan schouder staan op het podium let dan maar op, dat gevoel is waarschijnlijk weer heel snel terug. Daar is JG overtuigd van. En de kwaliteit is dan in die laatste 5 weken weer gauw weer op het niveau waar we vandaan kwamen.
  • Marleen deelt mede dat zij na het concert het werk als voorzitster gaat neerleggen. Dit omdat het met haar werk en studie niet goed te combineren valt. Ze vindt het wel heel leuk maar gewoon nu niet handig. Hester heeft aangegeven dat zij die taak wil overnemen. De taak van Hester algemeen bestuurslid komt dus vrij. Lijkt dit je leuk meld dit dan en geef je op. Hester zit ook in de muziekcommissie en om transparant te blijven is het niet mogelijk om in meerdere commissies te zitten. Hier komt dus ook een plekje vrij.  Lijkt dit je leuk, meld dit en geef je op. Ook is er vanwege het vertrek van Magdaleen een plekje vrij in de opbouwploeg. En met het feit dat Marc er niet altijd is, zoeken we 2 nieuwe mensen. Lijkt dit je leuk, meld dit en geef je op.
  • Mocht je ergens mee zitten privé 0f op koor ga ermee naar Marina of ga naar het bestuur.
  • 14 mei overdag moet je vrij houden in je agenda. Marleen zegt niet waarom maar wel dat het erg leuk is.
  • We hebben een nieuwe sponsor. De schoonvader van Marleen werkt in een eigen bedrijf dat gaspunten maakt voor ziekenhuizen. Het bedrag van 500 euro wordt jaarlijks overgemaakt.
  • We krijgen de groetjes van Anneke en we feliciteren Jolanda met haar 25 jarig huwelijksjubileum.


Terug