Woensdag 15 mei

Deze avond een vol programma. We oefenen de hele doorloop van het concert. We skippen een paar nummers anders wordt het dik na 22.00 uur.

Volgende week beginnen we om 19.30 uur. Zo hebben we iets minder tijdsdruk.

In de koorledenapp heb je al kunnen lezen over Karin waarin ze meedeelt dat wegens gezondheid ze niet mee gaat met het Ommenweekendje. Er ligt een kaart voor haar.

Bonte avond stukjes kunnen doorgegeven worden aan Eline of Janet. Tot op heden helaas nog geen deelname. Stephanie geeft aan zich per direct op te geven. Wie volgt?

Volgende week krijgen jullie een boekje met allerlei informatie over het weekendje Ommen.

Wat de kosten zijn voor het weekend en het tikkie komt volgende week.

Vervoer van en naar Ommen. Net zoals bij alle optredens staat dit ook ingevuld bij Wie gaat mee op de website. Er zijn 4 mensen die geschreven hebben te vertrekken bij JL5. Deze mensen moeten even zelf contact opnemen hoe ze dit gaan regelen. Met een koffer op de fiets en deze hele weekend daar laten staan is niet zo handig.

Kleding. Zaterdagavond Zwart onderaan met zwart of goud met glitters bovenkleding. Stephanie neemt een spuitbus met glitters mee voor in het haar. Kijk even op de website voor volledige kledingvoorschiften.

Zondag. Zwart met Google kleuren

Er gaat in de pauze een lijst rond waarop je mag aangeven welke snack je wilt op de zaterdagavond. Vanwege de tijdsdruk tussen middagprogramma en avondconcert doen we niet moeilijk en gaan we patat regelen. Zorg ervoor dat je je voorkeur doorgeeft. We moeten dit doorgeven aan de snackbar.

Mail gekregen van Jolande Rigterink. Zij staat niet achter de keuze die we gemaakt hebben en neemt afscheid van Joyful Sound. We betreuren dit zeer en hadden dit niet zo gewild maar dit is haar keuze.

Voor de meivakantie heeft het bestuur de vergadering gehad. Daar is uiteraard weer uitvoering over het punt over de kwestie van de krukken besproken.

Er zijn verschillende berichten binnen gekomen. Vooral zorgen over de manier waarop we het krukkenbeleid hebben aangepakt. We zijn ons hier erg van bewust en we hebben voor de manier waarop we het hebben aangepakt excuses aangeboden. Sinds september 2023 hebben we hier gesprekken over gehad. Er zijn verschillende signalen geweest vanuit het koor en het bestuur over de toename van het aantal krukken. Het krukkenbeleid (vreselijk woord nu we er al zoveel over hebben gepraat) willen we gaan aanpassen in de taal. We willen er richtlijnen van maken. Richtlijnen die bij een optreden horen. Heb je een rustpauze nodig? Dan zetten we stoelen aan de zijkant (buiten het koor) neer zodat je daar een rustmoment kunt pakken. Ook is het een mogelijkheid om even van het podium af te stappen en op een bankje plaats nemen. Het gebruik van ‘krukken’ doen we niet meer. Ook om praktische redenen. Stoelen zijn in veel kerken makkelijker te regelen. Tijdens repetities kan er ook makkelijker een stoel worden bijgeschoven.

Het ‘beleidsstuk’ komt te vervalen. Ja, we hadden in gesprek moeten gaan van te voren. Die fout hebben we gemaakt en onze excuses voor gemaakt.

We maken een kopje op de website. Daar plaatsen we de richtlijnen die horen bij een optreden. Naast de rustmomenten die mogelijk zijn, plaatsen we dan ook: kijken naar de solist, liederen uit het hoofd, kledingstijl en vrolijke uitstraling.

We hopen dat het vertrouwen in bestuur terug komt. We zijn trots op jullie als koor. (daarna volgt applaus vanuit het koor en wordt er gemeld door koorleden dat ze trots zijn op bestuur)Terug