Joyful Sound zoekt geluidstechnicus

Waar word je geluidstechnicus van?

Joyful Sound is een gospelkoor uit Kampen, ontstaan in 1995 en sindsdien onder leiding van dirigent Jan-Geert Taekema. Het koor werkt mee aan kerkdiensten, organiseert dienstvervangende sing-ins, geeft concerten en gaat bij de “woensdagavondmissie” naar gemeenschappen die niet naar ons kunnen komen. Joyful Sound is één van de weinige koren die tijdens de corona-periode qua ledenaantal is gegroeid en stabiel rond de 60 leden groot is. We repeteren op de woensdagavond van 20:00-22:00 uur in het gebouw van ijsbaanvereniging VZOD in Kampen.

We worden steeds professioneler in onze uitvoeringen en gaan goed met onze tijd mee. We werken al een aantal jaren met een digitaal mengpaneel voor het geluid. Dat levert ons heel veel extra mogelijkheden op om de kwaliteit weer een stap verder te helpen en het maakt ons erg flexibel, met name rond de monitoring. Onze huidige geluidstechnicus wil zich meer voor zijn kerk gaan inzetten en kan dat niet langer combineren met ons koor. Daarom zoeken we een nieuwe geluidstechnicus die alles uit het koor kan halen wat er in zit en om dat op hoge kwaliteit te laten horen aan het publiek.

Wat ga je doen?

De geluidstechnicus van Joyful Sound zorgt voor de optimale audio-beleving van ons koor voor zowel de koorleden als het publiek. Dat betekent dat je zowel de eindmix als de monitor-submixen voor je rekening neemt. In de mix zitten de koormicrofoons, de solomicrofoons, het elektronisch drumstel, de elektronische piano en de soundtracks (wav-files) die door de dirigent zijn ingespeeld/samengesteld. Je zorgt ook voor het tijdig afspelen van deze tracks. Het kan zijn dat bij specifieke projecten extra kanalen worden ingezet voor de versterking van bijv. een extra instrument. Op de factsheet onderaan deze pagina zie je een aantal kerngegevens die voor jou als geluidstechnicus van belang zijn.

Als geluidstechnicus ben je automatisch ook lid van de opbouwploeg. Dat is het clubje mensen (techniek, dirigent, enkele koorleden) dat bij repetities en uitvoeringen zorgt voor het klaarzetten  (opbouwen) van de apparatuur en achteraf voor het opruimen er van. Bij Kerst in Oud Kampen en bij concerten zorgt de opbouwploeg ook voor mooie decors en podiumaankleding zodat de mooie boodschap die we brengen niet alleen super goed klinkt, maar ook mooi wordt ondersteund door een prachtige aankleding.

Wat breng je mee?

We zoeken natuurlijk het liefst een geluidstechnicus met ervaring met het uitversterken van een koor, instrumenten en tracks. Maar als je nog geen ervaring hebt, maar je hebt technisch inzicht en de juiste ‘oren voor het mixen’, dan zijn we bereid je op te leiden tot een volleerd Joyful Sound technicus. De huidige geluidstechnicus én de dirigent kunnen je hier bij helpen. Mocht je dus weinig tot geen ervaring hebben als geluidstechnicus, dan is dat geen probleem, zolang je maar bereid bent te leren! Maar ook als je al helemaal thuis bent in de techniek, ben je uiteraard van harte welkom.

We vinden het ook erg belangrijk dat Joyful Sound bij jou past én dat jij bij Joyful Sound past. Betrokkenheid en inzet vinden we waardevolle eigenschappen. Ook vinden we het belangrijk dat er een goede klik is met de leden van de opbouwploeg, omdat je als opbouwploeg vaak in korte tijd veel activiteiten moet uitvoeren en dus erg op elkaar bent aangewezen. We vertrouwen elkaars expertise en rekenen op elkaar.

Wat hebben we te bieden en wat verwachten we?

Technicus zijn bij Joyful Sound is vrijwilligerswerk, het is dus geen betaalde baan. Je wordt lid van de vereniging, maar als technicus ben je vrijgesteld van contributie. We vinden het verenigingszin belangrijk en willen dat je aanwezig bent op alle repetitie-avonden (woensdagavond, jij start om 19:30 uur samen met de opbouwploeg) en alle uitvoeringen. Net als alle andere leden. Na afloop van de repetities wordt alles opgeruimd en zit de opbouwploeg (soms aangevuld met een aantal koorleden) nog even na onder het genot van een hapje en drankje. Rond 23:00 uur gaan we naar huis.

We starten eerst met een proefperiode van twee maanden, waarin we van beide kanten kunnen aftasten of we goed bij elkaar passen. In die proefperiode draai je volledig mee om alle aspecten te ervaren.

Vragen of interesse?

Heb je interesse of vragen? Of twijfel je of jij het bent waar wij naar op zoek zijn? Aarzel dan niet: zoek direct contact! Dan hebben we het er over, bespreken we je twijfels en kijken we of we iets voor je uit de weg kunnen nemen. We willen niets liever dan dat wij goed bij jou passen én dat jij goed bij ons past. Voor meer informatie kun je deze website doornemen en kun je naar onze contactpagina gaan of kijk op onze social media en zoek daar contact met ons: instagram: @koor.joyful.sound, facebook: joyfulsoundnl. En natuurlijk mag je bellen met onze dirigent die hier alles van af weet: 06-54297804