Lid worden

Wil je ook lid worden van dit superenthousiaste koor?
Dat kan! Je bent van harte welkom en hier lees je alvast wat details om er een beetje in te komen.

Repetitie-avonden

Onze repetitieavonden zijn op woensdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur. We repeteren in het gebouw van de ijsclub VZOD bij de schaatsbaan op Hagenbroek, aan de Beneluxweg in Kampen (zie ook onze contactpagina). Vanaf 19:30 uur kun je al naar binnen en ook na 22:00 uur kun je tot ca 23:00 uur gezellig nazitten. Om 21:00 uur hebben we een kwartier pauze.

Optredens

We kennen als richtlijn dat we maximaal 3 optredens per twee maanden geven en geen optredens in juli en augustus. Dus treden we maximaal ongeveer 15 keer per jaar op. Ook willen we het liefst dat een optreden maximaal een uur rijden is vanaf Kampen. Meestal zingen we in een kerkdienst, maar soms geven we zelf een concert, organiseren we samen met een kerk een uur sing-in en natuurlijk zijn we altijd bij Kerst in Oud Kampen prominent beide avonden aanwezig. De kerkdiensten zijn vrijwel altijd op zondag, de concerten meestal op zaterdagavond en Kerst in Oud Kampen is op zaterdagavond (16:00-21:00) en zondagavond (15:00-20:00). Het koor is een uur voor aanvang van het optreden aanwezig, de opbouwploeg nog een half uur tot een uur eerder.

Contributie

De contributie voor Joyful Sound is € 12,50 per maand. Voor een spetterende vereniging met zo veel mooie activiteiten een mooi laag bedrag! Zodra je lid wordt, krijg je vanzelf meer informatie over deze contributie.

Nevenactiviteiten

Jaarlijks organiseren we op de laatste avond een barbecue, waarvoor soms nog een kleine bijdrage wordt gevraagd. In principe vragen we van de koorleden altijd aanwezig te zijn op de koorrepetities en de optredens. Alles wat je naast deze momenten nog voor het koor doet, wordt enorm gewaardeerd, maar is zeker niet verplicht, wel gestimuleerd. We hebben verschillende commissies: natuurlijk eerst het bestuur en daarnaast o.a. een opbouwploeg, muziekcommissie, PR-commissie, activiteitencommissie en websiteredacteuren. Als je je dus naast je zang meer nuttig wilt maken voor het koor: er is genoeg te doen! Dat kan natuurlijk ook incidenteel zonder direct in een ‘commissie’ te zitten.

Kom maar eens kijken!

Wil je het eerst allemaal wel eens even zien? Dat kan natuurlijk! Kom sowieso eens bij een optreden of concert kijken. En uiteraard kun je ook op een repetitie-avond komen kijken. Er zijn ook speciale open repetitie-avonden, maar je mag altijd komen kijken! Je kunt dan op de repetitie naast de geluidstechnicus zitten en luisteren en kijken, maar je mag ook direct al bij het koor gaan staan en lekker meedoen. Dan ervaar je toch het best of dit bij je past. Je mag op deze manier maximaal twee keer vrijblijvend een repetitie-avond bezoeken. We gaan er van uit dat je daarna voldoende informatie hebt om te beslissen of Joyful Sound bij je past! Als je hebt besloten dat Joyful Sound bij jou past, gaan we nog even kijken of jij ook bij Joyful Sound past. Je gaat dan nog even met de dirigent in gesprek om de verwachtingen over en weer nog even helder te krijgen en om even een stemtestje te doen. Die is er voor om te kijken of je herkenbaar een melodie kunt zingen (hoeft niet spatzuiver te zijn hoor, wees niet bang) en vooral bij welke partij je dan het beste zou komen te staan.

Wachtlijst

Er geldt een ledenstop voor maximaal 55 vrouwen. Wanneer de ledenstop is bereikt, wordt je geplaatst op een wachtlijst, waarna je bericht krijgt zodra er weer plaats is. Dit vinden we heel vervelend, maar is puur praktisch ingegeven. Voor mannen is er geen ledenstop. Op dit moment is er ook geen wachtlijst voor voor vrouwen, dus aanmelden is geen probleem!

Deze website

Eenmaal lid geworden, krijg je ook toegang tot het besloten deel van deze website. Hier vind je veel basisinformatie, maar ook veel interactieve zaken. Mededelingen, soundtracks en teksten om te downloaden, ga zo maar door. We gebruiken een gezamenlijke DropBox map waar veel documenten en tracks in staan en hebben we diverse groepsapps op WhatsApp, om iedereen snel van belangrijke informatie te kunnen voorzien.

Meer informatie?

Wil je nog meer informatie? Blader nog maar wat meer over deze website (bekijk video’s!) of stel je vraag via onze contactpagina. Vermeld desnoods een telefoonnummer, dan bellen we je z.s.m. op. Vind je het eng om alleen naar een repetitie-avond te gaan? Geef dat maar aan, dan zorgen wij dat je die eerste keer door een ander koorlid wordt opgehaald of vergezeld, dan is de ‘drempel’ niet zo hoog meer. Schroom niet, wij zijn ook maar mensen en ook wij zijn ooit voor het eerst geweest!