Paasconcert "His life for mine"

Zaterdag 24 maart geven we een indrukwekkend paasconcert met de titel "His life for mine". Tijdens dit concert vertellen we het verhaal van het lijden en sterven van Jezus Christus, maar natuurlijk ook van de opstanding! We doen dat door het zingen van de mooiste en indrukwekkendste gospelliederen die op gepaste wijze langs alle gebeurtenissen en emoties van het verhaal gaan. De liederen zijn opgedeeld in vier thema's/scenes: de intocht in Jeruzalem (en het bijbehorende feestgevoel!), de tuin van Getsemané (de tijd van het komende lijden en van het gebed), de kruisiging (het uiteindelijke lijden, de wanhoop en het sterven) en de opstanding (de verwondering, de blijdschap en de betekenis voor nu). 

Na de 8 meter hoge kerstbal die we voor Kerst in Oud Kampen hadden bedacht en gemaakt, waar we als koor IN stonden te zingen, hadden we de lat voor de presentatie erg hoog gelegd. Sterker nog: we zijn nog ver boven die lat uitgestegen. Want wat dit concert zo uniek, bijzonder en nóg indrukwekkender maakt, is het gigantische decor dat zich aanpast aan het thema. Het decor is maar liefst 6 meter hoog en meer dan 8 meter breed en heeft een hele bijzondere wisseltechniek, ongekend voor professionele optredens, laat staan voor een (fanatieke en creatieve) vereniging als Joyful Sound. Meer willen we hier niet verklappen, dit is echt iets dat je moet zien én dat je moet meemaken, ondergaan. 

Het geheel wordt prachtig, gepast, maar zeker professioneel uitgelicht door AVXL uit Wijhe. Zij zorgen er voor dat de Ned. Gereformeerde kerk aan de Broederweg in Kampen (ook wel "Nieuwe kerk" genoemd) helemaal tot zijn recht komt, dat de hele setting bij elkaar past én dat de liederen qua licht perfect ondersteund worden. 

Al een jaar lang hebben we toegewerkt naar dit bijzondere concert. Telkens wanneer iemand uit het productieteam een idee had, kwamen enthousiaste reacties, maar ook zorgen of zulke grootse gedachten wel uitvoerbaar waren. En omdat we vooral in oplossingen denken, hebben we alle uitdagingen kunnen oplossen met een fantastisch resultaat. Dat gold niet alleen voor het decor, maar ook voor de grote hoeveelheid nieuw in te studeren liederen en audiotechnische upgrades van onze in eigen beheer gemaakte soundtracks.

's Middags geven we een try-out om te kijken of alles werkt zoals we hadden gepland, waar we natuurlijk wel van uit gaan. Deze try-out begint om 14:00 uur en de toegang is slechts € 4,-. Het avondconcert start om 19:30 uur, waarbij de toegang € 7,50 is voor volwassenen en € 5,- voor kinderen (t/m basisschool). Het concert duurt voor de pauze net geen uur en na de pauze ca 45 minuten. 's Avonds is de pauzeconsumptie gratis.

Kaarten kunnen gekocht worden bij de koorleden of aan de deur, maar om niet voor een uitverkochte zaal te komen te staan, kun je ze ook vast reserveren door een mail te sturen naar reserveringen@joyfulsound.nl. Vermeld het aantal kaarten (volw/kinderen) en of het de try-out of het avondconcert betreft. 

We hopen je 24 maart te zien!